Hag: Ljekari iz Srpske još nisu dobili dozvolu da pregledaju Stojana Župljanina

5

BANJALUKA, 24. NOVEMBRA  – Mladen Župljanin, sin Stojana Župljanina, rekao je Srni da Tribunal, iako je istekao predviđeni rok, još nije dao pisanu dozvolu da ljekari iz Republike Srpske pregledaju njegovog oca koji se nalazi u Ševeningenu.

“Rok za ovu dozvolu istekao je 13. novembra, ali se to nije desilo vjerovatno zbog toga što su ranije u Haškom tribunalu zabranili posjete ljekara svim pritvorenicima u Ševeningenu”, rekao je Župljanin.

On kaže da je navodno u Haškom tribunalu rečeno da će nakon izricanja presude generalu Ratku Mladiću i šestorici Hrvata iz BiH 29. novembra biti odobrena posjeta ljekara iz Republike Srpske njegovom ocu u Hagu.

Župljanin je ranije rekao da je zdravstveno stanje njegovog oca, koji je u septembru imao dva moždana udara, i dalje nepromijenjeno.

“Otok sa desnog oka gdje ga je udario moždani udar je spao i može da vidi, ali je zdravstveno stanje i dalje nepromijenjeno, niti je gore, niti se popravlja”, kaže Župljanin.

Banjalučki neurolozi Vlado Đajić i Siniša Miljković trebalo je do 13. novembra da otputuju u Ševeningen i pregledaju Stojana Župljanina.

Stojan Župljanin, bivši načelnik Centra službe bezbjednosti u Banjaluci, prošle godine je pravosnažno osuđen na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina. Od tada u pritvoru u Ševeningenu čega prebacivanje u jedan od evropskih zatvora.

5 KOMENTARA

  1. Ni za sta vi Srbi niste krivi. Bosnjaci se se sami poubijali u Kotoru, Donjoj Varosi, Blatnjaku, Vrbanjcima. Pogledajte se u ogledalo. Nisu krivi svi Srbi a oni sto su bili zlicinci neka i odgovaraju.

  2. Ne bi bio prvi Srbin koji je umro u Hagu. Kakav je to sud i kakva je to Evropa kada covjeku ne dozvoljavaju da se lijeci. To nema ni u Zanzibaru.

  3. To nije sud nego muciliste za Srbe. Stojan je branio svoj narod i osudjen je, a ubica Naser Oric oslobodjen. Nema tu pravde ni do podne. Pozdrav za Stojana od njegovih Maslovara.

Comments are closed.