Humanost Kotorvarošana na djelu: Prikupljeno 158 doza krvi

0

KOTOR VAROŠ, 3. JULA – U drugoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu danas je prikupljeno 158 doza dragocjene tečnosti, koje će biti predate Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

“Krv je lijek koji jedino čovjek može da proizvede. Dok sam zdrav i sposoban rado ću davati krv, a apelovao bih da se i mladi uključe u ovakve akcije”, rekao je Jasmin Varošić, koji je krv dao dvadeseti put.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da je ukupan broj davalaca bio znatno veći /189/, ali su rigorozne kontrole ljekara i novi evropski standardi jasno stavili do znanja da samo u potpunosti zdrava osoba može dati krv.

Akciju pod nazivom “Da popunimo ljetne rezerve krvi” organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš, uz podršku opštine i nekolicine privrednika.

U Kotor Varošu evidentirano je 550 dobrovoljnih davalaca krvi, a danas je dragocjenu tečnost prvi put dalo dvanaest novih dobrovoljnih davalaca.

Sve veći odziv novih mladih davalaca rezultat je stalne promocije važnosti davanja krvi koju provodi Crveni krst u Kotor Varošu“, istakao je predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević.

Nakon Ugljevika, Kotor Varoš je opština sa najviše evidentiranih dobrovoljnih davalaca krvi.

PODELI