INTERVJU SA RADENKOM ĐUKIĆEM – ĐUKOM: Moji suparnici su osjetili da bih im mogao zapržiti lovačku čorbicu

0

KOTOR VAROŠ, 24. juna – Poštovani i dobri naš Đuka,  odkud to odjednom da „pucate“ na prvo mjesto u lovačkom udruženju. Kako Vam je to palo na pamet?

Gospodin Đuka: Ni ja nisam znao da ću bezecovati to mjesto predsjednika lovačkog. Kako sam zakupac njihovog restorana sva dešavanja i previranja u udruženju su ovdje u restoranu najvidljivija, a ja sam bio svjedok čitave te priče. Onda sam skontao u sebi – pa ako se oni toliko bore za to mjesto onda tu mora da ima dobre, i to dobre čorbe! Ako nema, što bi se oni toliko borili, zar ne?! Pa nisam ni ja od juče. Imam ja nos i začas namirišem pravu čorbicu!

Poštovani Đuka,  sami ispričaste kako Vas je juče neko u Maslovarama na maslima pitao da li se Vi sa svojom kandidaturom šalite ili ozbiljno mislite. Dakle, Vaša kandidatura je zabrinula vaše suparnike, ali izgleda da je oduševila obične građane?

Gospodin Đuka: Da, da, moji suparnici su osjetili da bih ja mogao da zapržim lovačku čorbicu kako njima ne odgovara, a građani su osjetili da bih ja kao predsjednik često priređivao sabore na kojima bi i oni mogli da kusaju lovačke čorbe, pa da i oni malo omaste svoje brke. Zbilja, ja sam htio samo da se našalim sa svojom kandidaturom ali ljudi mi na ulici svuda čestitaju na tome i sa oduševljem očekuju moje postavljenje, pa kad sam to vidio i ja sam onda bogami zakuruzio i ne pada mi na pamet da odustanem od kandidature!

Kakav je Vaš izborni koncept, i kako mislite da se dokopate pozicije predsjednika, jer nisam čuo da se bavite lobiranjem članova?! Vjerujem da imate neki skriveni kec u rukavu?

Gospodin Đuka: Svjedoci smo da su na sceni dvije zaista nepomirljive varijante. Moj pobjednički plan je veoma jasan – zavadi pa vladaj! Dok se oni otimaju ja gledam svoja posla. Drugi plan je mnogo interesantniji i on se naročito dopada većini lovaca i običnih građana. Svaki čas treba praviti sabore i kuvati dobre čorbe, gulaše i okretati ražnjeve. Dakle, kad budem i ako budem predsjednik sve nas očekuje  čorba, pečenje, rakija, pivo itd. Kako sam gurman, kao predsjednik ću naročito insistirati (i to svaki put) na cicvari i crnim uštipcima! Ukoliko bude nezadovoljnih našim jelovnikom i tim specijalitetom, i sa mnom kao prvim čovjekom njima može biti poslužena popara!

Nastaviće se…

ČEDO TEPIĆ