“ISPADE DA ĆU MOĆI I ŽIV U CRNU GORU”: Oglasio se Matija Bećković povodom najave ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru

0

BEOGRAD, 16. DECEMBRA – Pjesnik Matija Bećković izjavio je, povodom najave ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru za pojedine ličnosti, da neće žuriti sa putovanjem u Crnu Goru u koju je mislio da će moći da uđe kada umre, a ispada da će moći i živ.

Neću žuriti, čekam turističku sezonu. Razumem da su odobrili meni, ali čudim se da će odobriti Georgijevu. Ipak, on je pjevao, a ja sam samo pisao – rekao je Bećković za Sputnjik.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić najavio je ukidanje zabrane ulaska za pojedine ličnosti, koju je donijela prethodna Vlada Crne Gore.

Matiji Bećkoviću je od prije dvije godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, zajedno sa još četvoricom javnih ličnosti – srpskim istoričarima Čedomirom Antićem i Aleksandrom Rakovićem, profesorom univerziteta Dejanom Mirovićem i pjevačem Vladom Georgijevim, pod izgovorom da su opasnost po nacionalnu bezbjednost ove države.

Uprkos zabrani ulaska, Bećković je ušao u Crnu Goru i održao govor na sahrani blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici početkom novembra. (srpskainfo)

PODELI