33 C
Kotor-Varos
Petak, 19 Jula, 2024

Iz Opštinske uprave Kotor Varoša apeluju na sugrađane na racionalno trošenje vode iz javnih vodovoda

0

KOTOR VAROŠ, 3. JULA – Zbog nastalih smanjenja količine pitke vode u javnim vodovodima, a usljed sušnog perioda, iz Opštinske uprave apeluju na sugrađane na racionalno trošenje vode iz javnih vodovoda.


U skladu sa najavljenim porastom temperatura očekujemo povećanu potrošnju, a već je primjetno sporije punjenje i brže pražnjenje rezervoara.

„Ako želimo da izbjegnemo probleme s vodosnabdijevanjem, nepopularne redukcije, moramo svi zajedno da radimo. Nadamo se i želimo da vjerujemo da je svaki pojedinac svjestan svoje odgovornosti, ali i doprinosa opštem dobru“, poručili su iz Opštinske uprave.

Korisnici koji vodu iz gradskog vodovoda koriste u industrijske svrhe po odobrenoj djelatnosti treba da krajnje racionalno istu koriste.

Korištenje vode iz javnih vodovoda na području opštine Kotor Varoš za zalijevanje bašta, usjeva, travnjaka, cvijetnjaka i drugih otvorenih površina, pranje auta, tepiha i drugih pranja na otvorenom prostoru, kao i svih drugih nenamjenskih trošenja vode iz vodovoda neophodno je svesti na minimum.

Zadužuju se Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, Savjeti MZ i ostali upravljači javnih vodovoda da prate stanje racionalne potrošnje vode na području opštine Kotor Varoš i da predlažu druge mjere u cilju normalnog snadbijevanja vodom.

PODELI