25 C
Kotor-Varos
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Izgradnja trga uz ulicu Cara Dušana u Kotor Varošu

1

KOTOR VAROŠ, 16. MAJA – Nakon završetka izgradnje pješačke zone krenuće se sa radovima na izgradnji trga uz ulicu Cara Dušana u Kotor Varošu.

Na prostoru nekadašnje zgrade Opštinske uprave biće izgrađen trg na ponos svih Kotorvarošana, a radove će izvesti preduzeće „EGIĆ-KOP“ d.o.o. iz Banjaluke.

Prema riječima načelnika opštine Zdenka Sakana,  realizacija ovog projekta će donijeti  izuzetno lijep i koristan prostor u samom centru grada.

„Kotor Varošu su trebala ovakva moderna urbanistička rješenja, potrebno nam je da sačuvamo sve ono što je naša baština i tradicija, ali da izgradimo i novu urbanu i turističku infrastrukturu koja će uljepšati naš grad“, istakao je Sakan.

Predviđeno je popločanje dijela trga betonskim pločama, s obzirom na to da je dio ispred nove zgrade Opštinske uprave već popločan betonskim elementima, kao i uređenje pješačke staze.

Ljepotu trga će upotpuniti zelena ostrva, ako i središnji prostor sa klupama za sjedenje.

„Centralni trg je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu, jer će stanovnici Kotor Varoša dobiti adekvatan prostor za okupljanje i održavanje kulturnih događaja i manifestacija“, zaključio je Sakan.

Predviđeno je da svi pomenuti radovi budu završeni do kraja avgusta mjeseca ove godine.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here