Izvorna SDS: Lažima se ne može sakriti sukob interesa, uskoro sankcije protiv odgovornih

0

KOTOR VAROŠ, 23. decembra – Nakon naše javne objave da je Republička komisija za sprečavanje sukoba interesa u organima vlasti RS zatražila od Izvorne SDS da dostavi imena odbornika u SO Kotor Varoš koji su u sukobu interesa, počela je po ko zna koji puta obmana naših sugrađana od strane skupštinske većine koji čine SDA, ostatak SDS-a i PDP, a putem lažnih profila, koje koriste za svoje izmišljotine, saopštio je večeras kotorvaroški odbor Izvorne SDS.

”Naime, na jednom od lažnih profila objavljeno je mišljenje komisije koja se poziva na medijska pisanja, kao i obrazloženje u kome se kaže da još nije pokrenuta inicijativa za utvrđivanje sukoba interesa. Zato je ista komisija, u svom dopisu od 15.12.2015.godine, zatražila od ISDS da dostavi imena odbornika koji se nalaze u sukobu interesa”, ističe se u saopštenju.

”Da se navodi skupštinske većine graniče sa zdravim razumom i vrijeđaju inteligenciju Kotorvarošana, govori i činjenica da su mišljenje Republičke komisije, u kom se samo navodi da ista do sada nije ni razmatrala sukob interesa u SO Kotor Varoš,  htjeli da predstave kao oslobađanje od odgovornosti za sve protivzakonito  donesene odluke, a koje su izglasali upravo odbornici koji  krše Zakon o sprečavanju sukoba interesa”, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, zbog višemjesečnog ponižavanja građana Kotor Varoša, Izvorna SDS je pokrenula pitanje zakonitosti donesenih odluka, što je ukazala i nadležna komisija i zatražila da dostavimo imena spornih odbornika.

”Izvorna SDS je već ušla u proceduru postupanja po zaprimljenom dopisu komisije, te će u traženom roku dostaviti imena odbornika, a Republička komisija za sprečavanje sukoba interesa će tek onda donijeti riješenje kojim se utvrđuje sukob interesa dijela odbornika i protiv njih preduzeti zakonom propisane mjere”, kaže se u saopštenju.

”Svojom objavom pokazali su elementarno neznanje, površnost i nepoznavanje pravnih procedura. Pokazali su kolike su neznalice, ali je žalosno to što bajni spineri i poznati manipulatori misle da su neznalice i naši građani. Svako ko pročita ova dva dopisa jasno vidi da je Komisija otvorila put ISDS da dokaže konkretnim dokazima postojanje sukoba interesa. Žalosno je sto klimoglavci iz Trivunovićeve ekipe dobro znaju kao i svi građani, ko je u sukobu interesa, ali svjesno obmanjuju građane”, navodi se u saopštenju.