JEDNA OSOBA IZ KOTOR VAROŠA OBOLJELA OD VIRUSA KORONA

9

KOTOR VAROŠ, 27. marta – Jedna osoba iz Kotor Varoša oboljela je od virusa korona, potvrdio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alan Šeranić.

U Srpskoj je registrovano 34 novih slučajeva virusa korona, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

To čini ukupno 155 osoba zaraženih u RS. Juče je urađeno 176 nalaza i toliko je osoba testirano u protekla 24 časa u laboratorijama u UKC i IJZ.

Od ukupnog broja novozaraženih 22 su iz Banjaluke, četiri iz Teslića, dvije iz Laktaša, dvije iz Prnjavora, jedna iz Prijedora, jedna iz Bijeljine, jedna iz Kotor Varoša i jedna iz Modriče.

– Osobe kojima je 13. dan karantina nismo prebacivali u Studentski dom. Pratimo sve osobe koje imaju pozitivan nalaz na korona virusa. Napravili smo nekoliko izuzetaka u Banjaluci. Riječ je o porodičnim klasterima gdje ima više djece, oni su kući i njih kontrolišemo 24 časa. Njih je 11 u Banjaluci, gdje je ili majka sa malom djecom ili oosobe koje njeguju nepokretna lica – rekao je Šeranić.

 

PODELI

9 KOMENTARA

  1. Gdje Italijan koji je pobjegao u petak za Italiju zove se TAVOLA i on je racunovođa. On je nulti pacijent. Zato su Mile i Luka kupovali vrijeme da ovog deportuju iz BiH. Zato nisu dali spiskove radnika kriznom štabu da se ljudima odredi izolacija. I zato su krili strane državljane.

  2. Sa ovakvim ponašanjem ljudi biće na hiljade oboljelih… Samo polako i idite ako ste nenormalni svi na Stari grad, Ruiku i kraj Vrbanje, da se ubrza širenje… Stoko neodgovorna… I jos se slikajte.

  3. U Italiji prije nekoliko dana objavili cifru od 602. I umjesto da ide naniže prema broju 500 što bi bilo logično ona odmah skočila opet na preko 700. Čudno??? Ako taj lijek nimalo ne koristi izjasnite se, recite, objavite, dokažite, uvjerite, ali svi pišu da pomaže i liječi, a vi nadležni šutite, a narod sluđen time. A ako pomaže, ko to onda koči njegovu primjenu? Zar to nije krivično djelo? Objavite koliko ste doza toga lijeka naručili i hitno kupili. Ili niste nijednu?! Zašto? Ovako ne ide. Ali o toj mogućnosti ni riječi. Niko. Pa nećemo ovako sedmice do nove godine. Ili…

  4. Što bude više testiranja biće veća brojka oboljelih. Sada se ni ne zna koliko je osoba “pokupilo” virus i čak i kad imaju neke simptome, pouzdano ne znaju je li prehlada, gripa ili Corona. Ovo nije pitanje medicne već logičkog promišljanja i to je svakom jasno…

  5. NEKA SAMO NE PRESTAJE PROZVODNI PROCES U KOTOR VAROŠU!!! Kao da se proizvode respiratori, sredstva za dezinfekciju, maske, brašno, kvasac, ulja… BRAVO MOMCI!!! UZ VAS JE RS!!!

Comments are closed.