Još jedan novi MAN za kotorvaroški ”Golubić”

6

KOTOR VAROŠ, 1. aprila – Nakon što su u maju 2018. godine postali prvi vlasnici nove generacije MAN Lion's Coach autobusa u BiH i prvi vlasnici, tada novopredstavljenog, modela R10 – kompanija ”Golubić” iz Kotor Varoša je svoje povjerenje ponovo ukazala MAN brendu. I ponovo je odabir bio MAN Lion's Coach R10.


U odnosu na prethodni autobus iz 2018. godine, novi autobus donosi i novu generaciju motora, a on je MAN D2676 LOH snage 353 kW/480 KS i ispunjava Euro 6E norme izduvnih gasova.

Naravno, tu su i neizostavni automatski 12-brzinski MAN TipMatic mjenjač sa ZF intarderom. Tako da vožnja nije bila nikad više ekonomičnija i povoljnija za okolinu. Atraktivan ekonomski paket prati i atraktivan dizajn sa LED rasvjetom, novim ratkapama i jednobojnim lakiranjem u bijelu boju.

Kapacitet vozila je 55 putničkih sjedišta koja su već standardno – proizvođača Kiel. Međutim, radi se o novoj generaciji Kielovih sjedišta, a za ovaj autobus su odabrana ComfortLine BasicPlus sjedišta sa kožnim naslonima za glavu.

Sva sjedišta imaju sigurnosne pojaseve, dva rukohvata na zadnjoj strani sive boje, naslone za ruke i noge, preklopni stolić, mrežice za novine uz opciju bočnog izmicanja sjedišta.

PODELI

6 KOMENTARA

  1. Pa ovaj bus kupuju jer je jeftiniji od Setre i Mercedesa. Jako kvarljiv bus i nema te udobnosti kao Setra ili Mercedes. Nije se opredelio nego gledo sta mu najpovoljnije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here