Klub poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražio informaciju o izgradnji male centrale u Stislama kod Kotor Varoša (VIDEO)

0

KOTOR VAROŠ, 14. marta – Šef Kluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je danas da se na lokaciji Stisle, u neporednoj blizini vodozahvata iz kog se građani Kotor Varoša snabdijevaju vodom za piće, u toku je izgradnja male hidroelektrane ’’Kotor Varoš’’ na rijeci Vrbanji.


Prema njenim riječima, hidroelektrana se gradi uzvodno od vodozahvata i građani se plaše da bi lako moglo doći do smanjenja količine vode, ali i njenog kvaliteta, što bi direktno uticalo na građane Kotor Varoša, koji već imaju probleme, jer ljudi koji žive na višim spratovima često nemaju vode u ljetnom periodu.

Spomenka Stevanović 

”Moramo znati da li bi eventualno pucanje brane potencijalno moglo da nanese štetu, jer se ona nalazi bukvalno na ulazu u gradsko područje. Nedavno smo u medijima mogli vidjeti i fotografije naftne mrlje, koja je nastala na gradilištu te elektrane, nedaleko od vodozahvata iz kog se stanovništvo snabdijeva vodom”, napomenula je Stevanovićeva.

Naftna mrlja na gradilištu centrale u naselju Stisle

Ona je od Petra Đokića, resornog ministra,  zatražila odgovor na pitanje u kojoj fazi je igradnja te elektrane, da li su sve potrebne dozvole pribavljene, da li su do sada vršene kontrole procesa gradnje na toj lokaciji i kakvi su rezultati tih kontrola i da li njena gradnja može negativno uticati na snabdijevanje vodom građana Kotor Varoša.

”Takođe, zanima sa aspekta bezbjednosti – da li ona može predstavljati problem za stanovništvo koje živi nizvodno u slučaju kvarova ili ne daj Bože nekih većih havarija na tom objektu”, istakla je Stevanovićeva.

Detaljnije pogledajte u videu:

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here