Komandant Vojin Ubiparip odgovorio Momiću: Pokretni džuboks, koji pali na 50 KM, ničije ime ne može uprljati

10

KIKINDA, 16. novembra – To što je o meni, kao pojedincu,  razne gadosti napisao na Internetu taj nesretnik Momić iz Kotor Varoša, koji se predstvalja kao novinar nije tako strašno.

Dostojevski je davno rekao da ’’ako si se uputio prema cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj’’.

A ja ću reći tom mladiću Momiću da je pljuvanje po meni, Vojinu Ubiparipu, pukovniku Vojske Republike Srpske i ratnom komandatnu Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske, zapravo pljuvanje po svim časnim borcima srpske vojske, koji su pod mojom komandom branili krvlju natopljenu srpsku zemlju.

Praštam ja tom nesrećniku Momiću napade na mene, kao pojedinca, praštam mu vrijeđanje i ponižavanje, ali je žalosno da se drznuo da pljuje pukovnika VRS  i ratnog  komandanta brigade, koja je, u nemogućim uslovima, branila jedan deo Republike Srpske.

Javilo mi se mnogo mojih boraca iz Kotor Varoša koji su tražili da se ovako javno oglasim, ali i mnogo onih koji su tražili da ne reagujem na prostakluke tog nesrećnog Momića.

Prvi kažu da oficirska čast nalaže da se oglasim, a drugi da nema potrebe komentarisati prostakluke čoveka ’’koji u Kotor Varošu važi za pokretni džuboks u koji se ubaci 50 maraka da bi svirao kako mu nalogodavci kažu’’.

Ako je stvarno istina da ti je cena 50 maraka i da si za 50 maraka spreman pljuvati po srpskim oficirima i ratnim komandantima srpske vojske, onda ti alal vera junače.

Nesrećo naša i nesrećo srpska, moram ti reći da su, po pisanju medija u Beogradu,  skuplje čak i ofucane prostitutke, koje ’’ordinaraju’’ u parku pored beogradske Autobuske stanice.

Ako je na to spalo novinarstvo – onda kukala nam majka.

Znam mnogo časnih novinara u Republici Srpskoj koji to sebi nikada ne bi dozvolili. Koji se ne bi spustili na te grane…

Rekoše mi moji borci da si bez posla Momiću, da nemaš stalni posao, da ti je ovakvo pljuvanje izvor prihoda… Pa i sve da je ovo tačno, zar se obraz i dostojanstvo, nesretni Momiću, i onda kada je čoveku teško, ovako jeftino prodaju?

Ne možeš moje ime uprljati Momiću, jer ja znam i ko mi je otac i ko mi je majka. Znam porodično stablo Ubiparipa, koje niko i nikada niko nije mogao uprljati.

Moje ime ni u ratu nije ukaljano, znaju to i Srbi, ali i oni drugi koji su se nalazili u zoni odgovornosti Kotorvaroške brigade VRS.

I ne unosi, Momiću,  dnevnu politiku u tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata. Svako od nas može imati kakvo god hoće mišljenje o političkim procesima, ali tekovine rata, u kom je više od 20.000 najboljih srpskih sinova dalo svoje živote i one koji su za Republiku Srpsku dali  delove tela ili zdravlje niko ne sme blatiti.

A deo tih tekovina, svidelo se to tebi ili ne, je i pukovnik Vojin Ubiparip.

Hvala mojim borcima koji su mi se juče i danas javili i izrazili svoje negodovanje zbog onoga što je Momić o meni napisao. Puno vas pozdravljam i želim vam svako dobro, mnogo porodične i svake druge sreće.

Živela Republika Srpska!

S vama do sudnjeg dana…

U Kikindi, 16. novembra 2017. godine.

Pukovnik Vojin Ubiparip, ratni komandant Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske

PODELI

10 KOMENTARA

  1. Ovi SDS-ovci bi, da se njih pita, sve srpske oficire isporucili u Hag. Da se dodvore svom sefu Bakiru. Tuga i zalost.

  2. Ne obracaj paznju komandante na varosku fukaru i pjanduru smrdljivu. Pozdrav za porodicu Ubiparip iz Knezeva.

  3. Sad procitah sta je taj nikogovic napisao za gospodina Voju. Srpska bruka i sramota. Pisu li muslimani i Hrvati tako za svoje komandante. Neka je stid i sram tog lazca sto za pare ljaga srpske vojskovodje.

  4. Veliki pozdrav komandantu od Bogdana i Joje Vujinovica,gdje je i nama u 22.brigadi bio komandant.
    Svi ratni profiteri koji Vas blate i govore neistinu,neka se stide svojih djela,te neka se stide hodati ovom zemljom krvlju natopljenom,koju smo mi sa Vama skupa branili!
    Zivio ti nama komandante Ubiparipu!
    Bogdan Vujinovic,Kotor Varos

Comments are closed.