KOTLIĆIJADA OKUPILA 53 EKIPE

0

KOTOR VAROŠ, 22. APRILA  – Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu održana je tradicionalna kotlićijada, na kojoj su učestvovale 53 ekipe iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.
Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa “Luke” Šiprage, drugi je bio sastav Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš”, a trećeplasirani su bili ribolovci “Kotor Varoš-Krki”.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Lovačkog udruženja “Čemernica” iz Kneževa, drugo mjesto pripalo je ekipi Komunalnog preduzeća “Bobas” iz Kotor Varoša, a treće ekipi iz Čelinca “Tu nas je, što nas je”.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je pehare, diplome i nagrade najboljim ekipama i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika manifestacije, koja je održana povodom Dana opštine – 24. aprila.

“Ovo je 10. Kotlićijada koju organizujemo povodom Dana opštine i svake godine sve je masovnija. Raduje prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz Srbije, kao i činjenica što je i u revijalnom dijelu nastupilo više od 10 ekipa”, rekao je Sakan.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Kulturno-umjetničko društvo “Brio – Rudar” iz Maslovara, Folklorni ansambl “Kotor Varoš” i ansambl “Žubor”.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovali su opština Kotor Varoš u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kotor Varoš.

PODELI