Kotlićijada u Kotor Varošu okupila 112 ekipa

0

KOTOR VAROŠ, 19. MAJA – Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu danas je održana tradicionalna kotlićijada na kojoj je učestvovalo 112 ekipa iz Republike Srpske, Srbije, Mađarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Španije.


Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Udrženja kobasičara “Rogolji” iz Gradiške, druga je bila ekipa Sportsko-ribolovnog društva “Banjaluka”, a trećeplasirani su bili članovi ekipe “Krki” iz Kotor Varoša.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Lovačkog saveza Kosova i Metohije, drugo mjesto pripalo je ekipi Ekološkog pokreta udruženja “Gladno vrelo” iz Kneževa, a treće ekipi Mjesne zajednice “Kotor Varoš”.

Član pobjedničke ekipe Zoran Bošković rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso uz nekoliko tajnih sastojaka.

“Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto”, istakao je Bošković.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije koja je održana u na gradskom kupalištu “Bjeline”.

“Ovo je 15. kotlićijada koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od dvadeset ekipa”, rekao je Sakan.

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan, direktor lokalne Turističke organizacije Nemanja Knežević, te predsjednici Lovačkog udruženja “Jelovka” Slobodan Župljanin i predsjednik Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš” Samir Skopljak.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovala je opština u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša, Lovačkim udruženjima “Trofej”, “Uzlomac”, “Borčići”, “Jelovka” i sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš”.

PODELI