Kotor Varoš: Akcije čišćenja i uređenja grada povodom Dana opštine

1

KOTOR VAROŠ, 31. JANUARA – Na današnjem sastanku predstavnika Opštinske uprave i Komunalnog preduzeća „Bobas“ dogovoreno je da se organizuje niz akcija čišćenja i uređenja grada u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.


U akciji čišćenja grada učestvovaće zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnovač opština, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine.

„Nastojaćemo u saradnji sa Komunalnim preduzećem da uredimo javne površine u gradskom području, akcenat ćemo staviti na šetališta i izletišta, a ovom prilikom pozivam sve sugrađane na odgovoran odnos prema dragocjenoj prirodi i zaštiti životne sredine“, naglasio je Sakan i dodao da je cilj akcije da se prikupi i deponuje otpad koji ugrožava životnu sredinu.

Predviđeno je da se u naredna dva mjeseca realizuju različite aktivnosti, poput uklanjanja kabastog otpada, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, košenje, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i slično.

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.