KOTOR VAROŠ: AKTIVISTI CRVENOG KRSTA POMAŽU U NABAVCI STARIJIM LICIMA

KOTOR VAROŠ, 26. MARTA – Opštinska organizacija Crvenog krsta u Kotor Varoši pomaže u nabavci i dostavi lijekova, prehramebnih i higijenskih proizvoda licima starijim od 65 godina.
“Građani koji su u izolaciji ili imaju zabranu kretanja mogu pozvati broj telefona 051/783-663 radnim danom od 8.00 do 16.00 časova nakon čega će ih posjetiti naši volonteri i izvršiti potrebnu uslugu”, poručili su iz kotorvaroškog Crvenog krsta.

Radnici Teritorijalne vatrogasne jedinice dezinfekikovali su kancelarije i prostorije opštinske uprave s ciljem sprečavanja pojave virusa korona, zaštite i spasavanja stanovništva.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije podsjećaju građane da su obavezni da redovno provjetravaju, čiste, dezinfikuju stambeni i poslovni prostor, da vode računa o higijeni ruku, da se pridržavaju udaljenosti, najmanje jedan metar pri komunikaciji, te da zavisno od vrste poslovne djelatnosti koriste zaštitnu masku i rukavice.

Uporedo sa ovim aktivnostima sprovodi se i kontrola poštovanja na terenu naredbi opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Na području opštine Kotor Varoš nije evidentiran nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Iz opštinske uprave navode da lokalna zajednica u saradnji sa Domom zdravlja “Sveti Pantelejmon” od pojave pandemije aktivno radi na prevenciji virusa, a u skladu sa preporukama Vlade Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i republičkog Štaba za vanredne situacije. (Srna)

Foto: facebook/crvenikrtst.kotorvaros)

PODELI