Kotor Varoš: ”Damski lov” u Kruševu Brdu i na Viševicama

0

KOTOR VAROŠ, 14. januara  – Prijemom gostiju u kotorvaroškom hotelu “Sveti Petar”, počela je trodnevna manifestacija “Damski lov”, koju organizuje Lovačko udruženje “Uzlomac” Kotor Varoš.

Predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić istakao je da mu je čast da prvi put govori pred damama lovcima.

“Lovački savez će pružiti podršku ovoj manifestaciji, a naša želja je da organizujemo lov na vuka i prepelicu, što je kod nas dozvoljeno”, poručio je Minić.

Gošća iz Bečeja Julijana Nađ rekla je da je odnedavno u svijetu lova i da je taj hobi puno više zastupljen na prostoru Mađarske i Slovačke.

“Zahvaljujući saradnji sa koleginicama iz tih zemalja, i mi stičemo neophodna iskustva i na taj način popularišemo ovaj hobi i u Bečeju”, naglasila je Nađova.

Silvija Seleši iz Mađarske kaže da, osim u lovu, učestvuje u takmičenjima u kuhanju lovačkih jela.

“Prvi put sam u Kotor Varošu i veliki sam ljubitelj prirode. LJubav prema lovu mi je prešla od supruga, a od djetinjstva me privlačilo oružje”, dodala je Seleši.

Gosti su došli iz Bečeja, Horgoša, Velike Plane i sa Kosova i Metohije, a najmasovniji odziv očekuje se danas u poslijepodnevnim časovima, kada će dame, uz podršku kolega, krenuti ka Kruševu brdu u lov na vuka.

Lov će biti nastavljen u nedjelju na lokalitetu Viševica, a ovaj put će na nišanu biti divlja svinja.

PODELI