Kotor Varoš: Enver Moralić dobitnik Zlatne povelje, najvišeg opštinskog priznanja

0

KOTOR VAROŠ, 24. APRILA – Ugledni privrednik i rođeni Kotorvarošanin Enver Moralić dobitnik je Zlatne povelje, najvišeg opštinskog priznanja, koje mu je uručeno na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Kotor Varoš – 24. aprila.


Moralić je krajem prošle godine poklonio opštini Kotor Varoš najnoviji model savremenog vatrogasnog vozila TLF-4000.

Nakon razgovora sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom izrazio je spremnost da bezrezervno pruži podršku u rješavanju ovog problema od opšteg značaja za sve građane.

„Shvatio sma ozbiljnost situacije i moja je želja nila da podržim nastojanja Opštinske uprave da Teritorijalna vatrogasna jedinica dobije savremeno vozilo, kako bi mogli da djeluju u opasnim situacijama“, rekao je Moralić.

Pismenim zahvalnicama su nagrađeni Slaven Vučanović, preduzeća „Fasmal“ i „Pro-Dineks“, te posthumno Mile Đekanović i Ahmet Čirkić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je uručio priznanja, rekao je da su ovogodišnji dobitnici doprinijeli razvoju ove opštine i stvaranju njenog dobrog ugleda u širim okvirima.

Sakan je naveo da su u ovoj opštini ostvareni ciljevi i projekti predviđeni planom kapitalnih investicija.

“Uz podršku viših nivoa vlasti, donatora i međunarodnih organizacija u opštini Kotor Varoš su ostvareni značajni rezultati, naročito kada je riječ o privrednom razvoju, rješavanju infrastrukturnih problema, realizacije brojnih projekata u samom gradu, ali i u mjesnim zajednicama, kao i povećanju zaposlenosti“, naglasio je Sakan i dodao je Kotor Varoš otvoren za sve koji žele u njemu da investiraju, žive i rade.

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić, izaslanik predsjednika Republike Srpske Sonja Davidović, predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske Džerard Selman, delegacija bratske opštine Paraćin, načelnici Teslića, Čelinca i Kneževa, brojne zvanice iz političkog, javnog i društvenog života opštine Kotor Varoš, Republike Srpske i Srbije.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi ansambla „Žubor“.

PODELI