Kotor Varoš: Fudbalski veterani proslavili Mitrovdan

2
KOTOR VAROŠ, 9. NOVEMBRA – Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja fudbalski veterani Kotor Varoša su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.


Protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita.

„Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku“, istakao je protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac i zahvalio se veteranima na pomoći u izgradnji Parohijskog doma u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Slobodan Petrović je predao poštenje načelniku opštine Kotor Varoš Zdenku Sakanu i naglasio da su se veterani prije devet godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

„U tom kontekstu treba napomenuti da sve što se ne proslavlja, ne pominje i neobilježava polako pada u zaborav, blijedi i nestaje. Naravno mi nećemo to dozvoliti dok smo ovdje, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš na najbolji mogući način“, rekao je Petrović.

Kotorvarošani su ove godine organizovali najmasovniji međunarodni turnir u konkurenciji veterana, a već u januaru će po sedmi put organizovati manifestaciju plivanja za Časni krst, najposjećeniji događaj u Kotor Varošu.

Krsnu slavu fudbalskih veterana i njihovih prijatelja uveličali su svojim prisustvom fudbalski veterani iz Apatina i Saničana, načelnik opštine Zdenko Sakan, sportski radnici sa područja opštine i brojne zvanice iz društvenog života opštine Kotor Varoš.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. napadno ali sta ces.Je li Varosic jeo kolac i pozdrav kucnom majstoru.Ne shvatam Srbe i razloga sirenja srpstva kad su vec svi Srbi tu.Previse su napadni i popovi.

Comments are closed.