Kotor Varoš: Fudbalski veterani proslavili Mitrovdan

3

KOTOR VAROŠ, 9. NOVEMBRA – Na dostojanstven način u prisustvu velikog broja kršnjaka, kumova i prijatelja Fudbalski veterani Kotor Varoša su proslavili Mitrovdan – krsnu slavu Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije.


Protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac je obavio obred rezanja slavskog kolača i osvećenja slavskog žita, a molitvu „Oče naš“ je pročitao najmlađi kršnjak Nikola Novaković.

„Fudbalski veterani našeg grada su istinski ambasadori Kotor Varoša i njihova druženja i brojna prijateljstva dovoljno govore o tome kako oni funkcionišu, složni i jedinstveni u svemu i spremni da čine dobra djela u svakom trenutku“, istakao je protonamjesnik kotorvaroški Damir Vrhovac i zahvalio se veteranima na pomoći u izgradnji Parohijskog doma u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice.

Slobodan Petrović je predao poštenje Milovanu Teinoviću i naglasio da su se veterani prije sedam godina okupili na Mitrovdan sa namjerom da šire prijateljstva, jačaju bratske veze i kult zajedništva, a sve u duhu tradicije i hrišćanskih običaja.

„Iako su se hajduci na ovaj dan rastajali i ponovo okupljali oko Đurđevdana mi nemamo namjeru da se rastajemo, već naprotiv da sa svojim porodicama čuvamo jedni druge, u sabornosti, slozi i ljubavi da širimo pozitivnu energiju i promovišemo opštinu Kotor Varoš na najbolji mogući način“, rekao je Petrović.

Sa posebnim pijetetom veterani su se prisjetili najmlađeg majora Republike Srpske Aleksandra Saše Petrovića i Gojka Bibića, koji su bezrezervno i sa velikom ljubavlju pružali podršku Udruženju za promociju i značaj sportske rekreacije.

„Naša je obaveza da njihovu dobrotu i plemenitost nikada ne zaboravimo i zato će oni vječno živiti u našim srcima“, poručili su veterani.

Krsnu slavu fudbalskih veterana uveličali su svojim prisustvom fudbalski veterani iz Apatina, načelnik opštine Zdenko Sakan i brojni sportski radnici sa područja opštine.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Nego fudbalski “veterani”lijepo je to što ste na okupu.Organizujte akciju da se napokon uredi stadion , ne znam kakav bi odziv bio,vjerovatno dosta manji nego kad je krkanluk u pitanju,da se ne istovara ogrev.Kosi se samo jedan dio.Ruglo.Stara svlačionica.Ruglo……………

Comments are closed.