Kotor Varoš: Javni poziv za banjsku rehabilitaciju u 2024. godini

0

KOTOR VAROŠ, 5. APRILA – Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i žrtava ratne torture u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove.


Za korisnike iz Kotor Varoša ovogodišnjim projektom banjske rehabilitacije predviđeno je 12 mjesta. Na Javni poziv imaju pravo da se prijave RVI od 1. do 10. kategorije invaliditeta, članovi porodica poginulih boraca i žrtve ratne torture koje ostvaruju mjesečna novčana primanja, a kojima je banjska rehabilitacija neophodna za nastavak liječenja i oporavka.

Pravo na banjsku rehabilitaciju u 2024. godini nemaju lica koja su to pravo koristili po Projektu banjske rehabilitacije ministarstva u protekle tri godine, kao i RVI – amputirci i paraplegičari koji su banjsku rehabilitaciju koristili putem Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u istom periodu, u skladu sa pravilnikom Fonda.

Javni poziv otvoren je od 2. do 16.aprila, a prijave se podnose u šalter sali opštine Kotor Varoš, gdje je zainteresovanima omogućen i uvid u kompletan tekst javnog poziva.

PODELI