KOTOR VAROŠ: JOŠ JEDAN OBOLJELI OD KORONA VIRUSA

0
BANJA LUKA. 12. AVGUSTA – U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 94 nova slučaja virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 525 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 94 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 55 muških i 39 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 56 srednje i 22 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, osam iz Doboja, sedam iz Mrkonjić Grada, pet iz Pala, po četiri iz Dervente, Foče i Šamca, po tri iz Bijeljine, Višegrada, Zvornika, Novog Grada, Ribnika i Trebinja, po dvije iz Bileće, Istočne Ilidže, Јezera, Kneževa, Laktaša, Lopara, Modriče i Teslića i po jedna iz Vlasenice, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Osmaka, Prnjavora, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.788 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 206 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.350 osoba, testirano je ukupno 55.855 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 269, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u opštim bolnicama 196.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.632 osoba, a nadzor je završen kod 45.934 osoba.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković rekao je da je epidemiloška situacija u Republici Srpskoj i dalje pogoršana.

On istakao da je 16 osoba na respiratorima. (RTRS)

PODELI