Kotor Varoš: Kotlićijada okuplja rekordan broj ekipa

0

KOTOR VAROŠ, 17. MAJA – Tradicionalna “Kotorvaroška kotlićijada” biće održana u nedjelju, 19. maja, i okupiće u takmičarskom dijelu veliki rekordan broj ekipa iz zemalja regiona, a posjetioci će moći da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće.


Petnaesta kotlićijada počeće u nedjelju u 8.00 časova na gradskom kupalištu “Bjeline”, a okupiće lovce i ribolovce iz Mađarske, Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je dovoljne količine točenog piva za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

“Kotlićijada je postala brend i turistička uzdanica Kotor Varoša, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Vjerujem da će tako biti i ove godine, nadam se da će nas i vrijeme poslužiti, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Kotorvarošane da dođu i budu dio kulinarskog spektakla“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju kotlićijadu.

“Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike u obje kategorije“, naglasio je Knežević i dodao da je do sada prijavljeno više od 90 ekipa.

Do 12.00 časova će ekipe predati uzorke lovačkih i ribolovačkih kotlića, žiri će do 13.00 časova imati obavezu da ocijeni iste, a proglašenje najuspješnijih ekipa je u 13.30 časova.

Zbog činjenice da vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju neophodno je da svi koji žele učestvovati u takmičarskom dijelu na vrijeme prijave ekipu i rezervišu mjesto na kupalištu “Bjeline”.

“Kotorvarošku kotlićijadu” organizuje opština Kotor Varoš u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice, Lovačkim udruželjima “Trofej” Kotor Varoš, “Uzlomac” Kotor Varoš, “Jelovka” Maslovare, “Borčići” Šiprage i Sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš”.

PODELI