KOTOR VAROŠ: Nema novozaraženih, 88 lica izašlo iz izolacije

0

KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić je na današnjoj pres konferenciji informisao javnost o drugom slučaju virusa korona na području Kotor Varoša.

Nakon što je kotorvaroškom Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ dostavljena informacija o zaraženoj osobi provjerom je ustanovljeno da se radi o licu sa područja Banjaluke.

U Kotor Varošu je do sada zaraženo jedno lice virusom korona, a zaključno sa današnjim danom njih 336 je u kućnoj izolaciji.

Iz izolacije je danas izašlo 18 osoba, a ukupno je 88 lica od pojave pandemije virusa korona izašlo iz izolacije na području Kotor Varoša.

Predsjednik Vlade Republike Srpske i komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković razgovarao je danas sa načelnikom opštine i komandantom Opštinskog štaba za vanredne situacije Zdenkom Sakanom, koji ga je informisao o epidemiološkoj situaciji u Kotor Varošu, sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i opštinskog štaba, snabdjevenosti životnim namirnicama u lokalnoj zajednici, te poštivanju mjera samoizolacije od strane lica kojima su ove mjere izrečene.

Nakon što je sagledao cjelokupnu situaciju komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Radovan Višković je naložio Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da pošalje epidemiološku ekipu i da se u kotorvaroškom Domu zdravlja uzmu uzorci za testiranje.

Epidemiološka ekipa u saradnji sa timom higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ je izvršila uzimanje uzoraka za 22 lica koja su imala najbliži kontakt sa zaraženom osobom iz preduzeća „Mehaničke konstrukcije“.

U narednih 48 časova očekuju se rezultati testiranih osoba.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić je pohvalio angažman radnika Inistituta za javno zdravstvo, koji su, po riječima direktora ove ustanove Branislava Zeljkovića, na raspolaganju kotorvaroškom Domu zdravlja u svakom pogledu kako bi se u najkraćem mogućem roku reagovalo, a u prilog toj činjenici ide i podatak da je već završen prvi krug testiranja pomenutih osoba. (opstinakotorvaros.com)

PODELI