Kotor Varoš: Odluka o zatvaranju fabrika koje zapošljavaju veći broj radnika je isključiva nadležnost Republičkog štaba za vanredne situacije

0

KOTOR VAROŠ, 23. MARTA – Republički Štab za vanredne situacije je preduzeo određene mjere u cilju ublažavanja posljedica uticaja virusa korona na privredu Republike Srpske.

U Kotor Varošu, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, su odlukom republičkog Štaba zatvoreni ugostiteljski objekti iz razloga što je riječ o javnim objektima, a cilj ove mjere je da smanji broj kontakata i mogućnost prenošenja virusa korona.

Iz istog razloga zabranjena su i sva javna okupljanja.

“Međutim, život ne može i ne smije stati, a privredni ambijent se mora održati u ovim okolnostima”, zaključak je Republičkog štaba koji se primjenjuje u svim lokalnim zajednicama.

Iz tog razloga opštinski Štab za vanredne situacije Kotor Varoš obavještava građane da privredni subjekti i javni prevoz na području opštine nesmetano rade, ali uz poštovanje preporučenih mjera od strane opštinskog i republičkog Štaba i poslodavaca.

Svi privredni subjekti su dezinfekovali prostorije za rad, pojačali mjere higijene, a radnici se pridržavaju svih uputstava i samo oni mogu boraviti u navedenim prostorijama.

Odluka o eventualnom zatvaranju fabrika i privrednih subjekata koji zapošljavaju veći broj radnika je isključiva nadležnost Republičkog štaba za vanredne situacije.

Neophodno je da svi budemo svjesni trenutne situacije i da je zbog virusa korona smanjena privredna aktivnost, a eventualno zatvaranje fabrika bi značajan broj radnika ostavilo bez posla i dovelo ih u stanje socijalne potrebe.

Takođe, nijedna fabrika u regionu nije zatvorena, upravo iz razloga što su ljudi od struke procijenili da bi takva odluka izazvala privredni kolaps.

Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije su pozvali još jednom građane da se pridržavaju svih donesenih mjera i da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima, te da na društvenim mrežama ne iznose dezinformacije i neprovjerene vijesti.

PODELI