Kotor Varoš: Organizovan prijem za učenike generacije i vukovce

0

KOTOR VAROŠ, 25. JUNA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za 13 vukovaca i učenika generacije završnih razreda srednjih i osnovnih škola sa područja ove opštine, te uručio im novčane nagrade i poželio sreću i uspjeh u daljem školovanju.


“Vi ste ponos i budućnost naše opštine i Republike Srpske. Tokom dosadašnjeg školovanja postigli ste izuzetne rezultate i iskreno vjerujem da ćete tako nastaviti, kako bi kasnije znanjem koje ste stekli bili nosioci razvoja Kotor Varoša“, istakao je Sakan.

On je naglasio da opštinska uprava podržava mlade i uspješne ljude, prvenstveno dodjelom stipendija i da je ove godine za tu namjenu izdvojeno 70.000 KM iz opštinskog budžeta.

Učenik generacije Osnovne škole “Sveti Sava” Stanimir Smiljić upisao je Elektrotehničku školu “Nikola Tesla” u Banjaluci.

“Zahvalni smo načelniku na prijemu. Njegova podrška, kao i novčana nagrada, mnogo nam znači u daljem školovanju“, poručio je Smiljić.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Milana Todorović rekla je da je tokom školovanja naučila kako da rasporedi vrijeme kada je u pitanju učenje, ali i vannastavne aktivnosti.

“Sa dobrom raspodjelom vremena sve se može postići. Zavisno od obaveza organizovala sam se koliko dnevno je potrebno da učim, a učila sam radi sebe i svoje budućnosti i nastavka obrazovanja. Planiram da upišem Elektrotehnički fakultet u Banjaluci“, dodala je Todorovićeva.

Pored Smiljića i Todorovićeve nagrađeni su još osnovci Jelena Đuaršinović, Jelena Vasiljević, Sara Čirkić i Marina Katana iz Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš, Sara Korićanac i Neda Đukić iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” Maslovare i Adela Kljajić iz Osnovne škole “Petar Kočić” Šiprage, zatim srednjoškolci Ana Gligurić, Matea Pikelja i Sonja Gavrić iz Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Kotor Varoš, te Nikola Radiša iz Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” iz Banjaluke.

Učenicima generacije srednjih škola i vukovcima uručene su novčane nagrade od po 200 KM, a učenicima generacije osnovnih škola i vukovcima po 100 KM.

PODELI