Kotor Varoš: Počinje jesenja deratizacija

0

KOTOR VAROŠ, 16. NOVEMBRA – Na području opštine Kotor Varoš danas počinje obavezna jesenja sistematska deratizacija u cilju preventivne zaštite stanovništva od pojave i širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari.


Deratizaciju će izvršiti firma “Dezinsekcija” Bijeljina, koja je ovlaštena ustanova za izvođenje i nadzor nad izvršenom deratizacijom.

Jesenja deratizacija trajaće do 25. novembra.

Javnu deratizaciju treba izvršiti u objektima koji su vlasništvo opštine Kotor Varoš i to u matičnim uredima Kruševo Brdo, Šiprage, Grabovica, Obodnik, Maslovare, Liplje, Vrbanjci, Zabrđe i Vagani, u objektima Opštinske uprave Kotor Varoš, Stadion sportskih igara Kotor Varoš, korito rijeke Vrbanje na izlazima kanalizacije na pet lokacija, a za sve ostale objekte troškove deratizacije snose sami korisnici.

Da bi akcija deratizacije bila što uspješnija mole se građani da omoguće stručnim ekipama izvođenje deratizacije, da onemoguće pristup djeci i domaćim životinjama zatrovanim mamcima, da zatrovanu masu ne diraju rukama i da se pridržavaju uputstava koja će im na terenu dati stručne ekipe, saopšteno je iz Opštinske uprave.

PODELI