Kotor Varoš: Polaganjem vijenaca obilježen Dan ustanka

6

KOTOR VAROŠ, 27. JULA – Polaganjem vijenaca kod spomen-kosturnice poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ i na spomen-bistu narodnog heroja Rade Ličine, u Kotor Varošu je danas obilježen 27. jul – Dan početka ustanka naroda BiH protiv fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Na spomen-kosturnici upisana su imena 155 boraca sa područja ove opštine poginulih u Drugom svjetskom ratu.

Vijence je položila delegacija opštinske organizacije SUBNOR-a.

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a, predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Vojislav Glavaš istakao je da imena na spomen-kosturnici govore o hrabrosti i odlučnoj borbi naroda tog vremena.

“Naša je dužnost da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima NOR-a da čestitamo ovaj značajan datum naše istorije“, rekao je Glavaš.

On je dodao da nikada ne smiju biti zaboravljeni oni koji su život dali u borbi protiv fašizma – najvećeg zla 20. vijeka, napominjući, da bez prošlosti, nijedan narod ne može imati budućnost.

Osim u Kotor Varošu polaganje vijenaca je obavljeno i na još deset spomenika na području opštine.

PODELI

6 KOMENTARA

  1. Znate li vi sta drugo sem psovanja i mržnje?
    Rat se zavrsio pre 20 i kusur godina…ovo je srpsko ..sta ste vi ovdje izgubili?????

  2. Njemačka kapitulirala 9 maja Kotor Varoš oslobođen 24 aprila od ustaša.Pogledajte kroz istoriju koliko je vas bilo na strani saveznika? Malo se podsjetite istorije ako ste išli u školu.Poklopite se ušima i ćutite.

  3. Vi ste najveci fasisti poslije 2 sv rata.genocid ste napravili nad Hrvatima i Muslimanima 1992.

  4. Nema veci fasista od vas srbocetnika.napravili ste genocid nad neduznim Hrvatima i Muslimanima.jebem vam djete , mater , unuce i praunuce

  5. Veci fasista od vas nema a ti glupsone isto tako.popalili hrvatska i muslimanska sela , pobili neduzne civile , genocid ste napravili .Jebem vam mater cetnicku..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here