Kotor Varoš: Prijavljeno 19 plivača za časni krst

0

KOTOR VAROŠ, 17. JANUARA – U Kotor Varošu će 19. januara biti organizovana Bogojavljenska litija i šesto plivanje za Časni krst u rijeci Vrbanji.


Program će početi u 9.00 časova služenjem Svete liturgije u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice, a biće nastavljen bogojavljenskom litijom glavnom gradskom ulicom do Kotorskog mosta, gdje će biti osveštana voda i spušten krst u Vrbanju.

Inicijativu za ovu manifestaciju je pokrenulo Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, načelnik opštine Zdenko Sakan je generalni pokrovitelj, a organizator Srpska pravoslavna crkvena opština Kotor Varoš.

Do sada je prijavljeno 19 plivača, a prijave traju do sutra (utorak), kada će svi kandidati, u periodu od 9 do 16 časova, proći zdravstveni pregled u kotorvaroškom Domu zdravlja, kako bi se izbjegao rizik po njihovo zdravlje.

Učesnik koji bude prvi doplivao do Časnog krsta dobija zlatni dukat, dar Duška Lalovića, a ostali učesnici dobiće prigodne poklone.

Prijave plivača primaju se na brojeve telefona 065/516-999 (Slobodan Petrović) i 065/721-619 (Duško Vasiljević).

Iz Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije ističu da su podršku ovom događaju pružili brojni privrednici sa područja opštine.

PODELI