16 C
Kotor-Varos
Petak, 12 Aprila, 2024

Kotor Varoš: Prijem za studente stipendiste opštinske uprave

0
KOTOR VAROŠ, 21. MARTA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan danas je tokom prijema za 10 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju u akademskoj 2024. godini pohvalio njihov trud i učenje, te obećao da će opštinska administracija i ubuduće stipendiranjem pomagati njihovo školovanje.


Nakon što se upoznao o razmišljanjima i sugestijama mladih ljudi, Sakan je poručio da će vrata njegovog kabineta uvijek biti otvorena za vrhunske studente.

“Nadam se da će vam ova sredstva pomoći u troškovima studija, te da ćete svojim učenjem i radom zaslužiti stipendije i iduće godine“, naglasio je Sakan i dodao da je iz ovogodišnjeg budžeta za stipendiranje 63 studenta izdvojeno je 70.000 KM.

Sakan je izrazio uvjerenje da svaki mladi čovjek koji želi da radi i privređuje nakon školovanja može da zaposlenje pronađe u Kotor Varošu.

Student Mašinskog fakulteta u Banjaluci Ivana Prpić kaže da će joj stipendija olakšati troškove studiranja, te da očekuje da će nakon školovanja uspjeti da se zaposli u struci.

“Vjerujem da svakom studentu znači kad neko prepozna njegov rad i trud, a svaki džeparac tokom studiranja je dobrodošao“, istakla je Prpićeva, koja se u slobodno vrijeme bavi glumom i dugogodišnji je volonter Crvenog krsta.

Mihajlo Đukić, student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, smatra da podrška lokalne zajednice mnogo znači svakom pojedincu, jer se tako pokazuje da se cijeni njihov rad i zalaganje, a istovremeno je i motivacija za dalje usavršavanje.

PODELI