KOTOR VAROŠ: PRIKUPLJENE 163 DOZE KRVI

0

KOTOR VAROŠ, 9. novembra –  U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljene su 163 doze ove tečnosti za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Sekretar opštinskog Crvenog krsta Borislav Brborović rekao je da se za četvrtu ovogodišnju akciju prijavilo 214 ljudi, od kojih 57 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

“Ovo pokazuje da su mještani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na 23 sugrađana koji su prvi put dobrovoljno dali krv”, istakao je Brborović, te naglasio da u Kotor Varošu sve više dobrovoljnih davalaca krvi.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su stanovnici ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

“Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta”, istakao je Vasiljević.

Darko Stanić, koji je darovao krv 30. put, kaže da je to poseban osjećaj, jer na taj način nekome spasava život.

“Mislim da svako od nas treba da bude dobrovoljni davalac krvi i da imamo razvijen osjećaj da možemo, u određenom trenutku, nekome spasiti život”, naglasio je Stanić.

U Kotor Varošu ima više od 500 dobrovoljnih davalaca krvi, a jučerašnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

PODELI