KOTOR VAROŠ: PROHODNA VEĆINA LOKALNIH PUTNIH PRAVACA

0

KOTOR VAROŠ, 16. MAJA  – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je danas da je većina lokalnih putnih pravaca na području opštine prohodna, sanirana su klizišta na putu Donje Liplje-Gornje Liplje, kao i most na putu za Božiće.

“U toku dana biće nastavljeno čišćenje betonskih cjevastih propusta na putevima, a mehanizacija će raditi na uklanjanju dva klizišta u Petrovićima”, istakao je Sakan.

On je naveo da će sutra biti uspostavljen alternativni put za naselje Simunovići, gdje je u potpunosti uništen most.

“Biće postavljene betonske cijevi za privremeni prelazak pješaka, a u Novom Selu izmještamo trasu puta koji je uništen u dužini od 80 metara. Kontaktirali smo domaćinstva i čekamo njihovu saglasnost, kako bi im omogućili komunikaciju sa gradskim jezgrom”, naglasio je Sakan.

Nakon što se pojavio problem sa klizištem u Maslovarama iznad kuće porodice Bubić, koja je bila ugrožena, odlučeno je da se tročlanoj porodici obezbijedi privremeni smještaj u stanu za potrebe readmisije.

U Kruševu Brdu, Šipragama i Grabovici lokalni izvođači radova uklanjaju nanose bujičnih voda i obezbjeđuju prohodnost puteva.