Kotor Varoš: Proširena aleja platana na ponos budućim generacijama

1
KOTOR VAROŠ, 20. MARTA – Radnici Opštinske uprave Kotor Varoša i Teritorijalne vatrogasne jedinice danas su posadili 14 sadnica platana na kupalištu „Brana“ i zamijenili pet sadnica na kupalištu „Bjeline“, koje su uništene od strane nesavjesnih sugrađana.


Sadnjom platana je nastavljena akcija ozelenjavanja šetališta uz rijeku Vrbanju, a sve u cilju da se mještanima pruži hladovina i u najtoplijim danima.

Osim dekorativnog efekta, razlog odabira baš ove vrste drveta ogleda se u dugovječnosti i otpornosti platana, prije svega na prašinu, dim i druga aerozagađenja, zbog čega predstavlja jednu od najboljih vrsta koja se koristi u parkovima i duž šetališta.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je podsjetio da ova prekrasna aleja platana, koja će biti ponos budućim generacijama, predstavlja nastavak uređenja gradskog šetališta u okviru projekta „Park prirode“.

„Sa dobrom praksom ozelenjavanja grada nastavićemo i ubuduće. I dalje imamo želju da ostavimo zalog za budućnost mlađim generacijama na našim najposjećenijim kupalištima“, istakao je Sakan.

Po njegovim riječima prostor na kojem se realizuje ovaj projekat bio je zapušten, ali u saradnji sa UNDP-om počela je realizacija projekta „Park prirode“.

”Uspjeli smo da rijeku Vrbanju približimo našim mještanima i obogatimo dodatnim sadržajima. Postavljena je teretana za vježbanje na otvorenom, u kojoj će uživati omladina, sportisti, rekreativci i svi naši sugrađani, a u planu je da osposobimo i teren za odbojku na pijesku”, naglasio je Sakan.

Danas je uklonjen i preostali dio šiblja i rastinja na lokalitetu kupališta „Brana“, a iz Opštinske uprave je upućen apel sugrađanima da čuvaju prirodu i sve ono što grad čini još ljepšim.

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.