Kotor Varoš: Skrivene kamere otkrivaju identitet nesavjesnih građana

0

KOTOR VAROŠ, 16. MAJA – Obavjštavaju se građani opštine Kotor Varoš da su, u cilju sprečavanja nesavjesnog odlaganja otpada kao i formiranja divljih deponija, na užem i širem područiju opštine postavljene namjenske video kamere.


Iz Odsjeka za inspekcije i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš saopšteno je da su kamere postavljene na više lokacija na području opštine, te da je u proteklom periodu nekoliko lica sankcionisano za počinjene prekršaje.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je istakao da su sve prethodne akcije i molbe da se smeće ne baca na mjestima koja nisu za to predviđena, nažalost, pokazala su da nisu dovoljna za pojedince.

„Bili smo prinuđeni da na ovaj način branimo naš grad od nedogovornih. Kamere su za sada postavljene na nekoliko kritičnih mjesta na više lokacija u gradu. Ovaj sistem će, kako je planirano, u dogledno vrijeme biti proširen dodatnim kamerama kako bi se se “pokrilo” što više kritičnih tačaka na području opštine“, naglasio je Sakan.

Apeluje se na građane da odlažu otpad na za to predviđena mjesta i u skladu sa Odlukom o komunalnom redu na područiju opštine Kotor Varoš.

Takođe mole se svi građani, koji uoče nezakonito odlaganje otpada, da obavijeste nadležne organe na broj telefona 051/783-230 ili putem mjela komunalnapolicija.kv@gmail.com.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here