Kotor Varoš: Služena božićna liturgija

0

KOTOR VAROŠ, 7. JANUARA – Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je božićnu liturgiju u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, poželivši parohijanima da praznik proslave sa porodicom i prijateljima u sreći, zdravlju i veselju, tu uputivši molitve za sestre i braću na Kosovu i Metohiji.


“U prazničnoj radosti božićnog dana, sa naročitom pastirskom brigom i odgovornošću upućujemo očinske pozdrave i molitve za naše sestre i braću u otadžbini i rasejanju, gdje god da žive pravoslavni Srbi, a posebno onima na Kosovu i Metohiji, našoj duhovnoj i nacionalnoj kolijevci”, istakao je Narić u obraćanju vjernicima, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božiji – Hristos se rodi”.

Božićnoj liturgiji prisustvovao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je čestitao sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

“Simbolika novog rađanja koja krasi Božić u nama bi trebalo da probudi nove nade i polete s kojima ćemo ući u savladavanje novih izazova, kako na ličnom, tako i na porodičnom planu. Neka praznik Hristovog rođenja donese duhovni mir, ali i spremnost da podstičemo optimizam, i da ličnim radom i zalaganjem doprinosimo prosperitetu i napretku naše lokalne zajednice”, poručio je Sakan.

U Hramu rođenja Presvete Bogorodice pročitana je Božićna poslanica koju tradicionalno poglavar Srpske pravoslavne crkve upućuje povodom rođenja Isusa Hrista, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Božićne liturgije služene su i u hramovima u Vrbanjcima, Obodniku, Maslovarama, Grabovici i Šipragama.

PODELI