Kotor Varoš: Spriječiti nekontrolisano plakatiranje

0

KOTOR VAROŠ, 16. OKTOBRA – Odsjek za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš je upoznao političke subjekte sa područja opštine o načinu plakatiranja i oglašavanja u toku predizborne kampanje.

„Pred nama je period izborne kampanje za Lokalne izbore u BiH, kada je povećana aktivnost učesnika u izbornom procesu. Poučeni iskustvom iz prethodnih kampanja zbog nekontrolisanog plakatiranja dolazilo je do narušavanja opšteg izgleda urbanih sredina, kako gradskog područja tako i mjesnih centara.

Odredbama opštinske Odluke o javnom oglašavanju, te Odluke o komunalnom redu opštine Kotor Varoš, plakatiranje je zabranjeno na autobuskim stajalištima, drvoredima, saobraćajnoj signalizaciji, javnim ustanovama i ostalim sličnim mjestima koja zato nisu propisana.

U cilju dosljedne primjene navedenih Odluka ova služba će, shodno ovlaštenjima propisanim Zakonom o komunalnoj policiji, sankcionisati nezakonito ponašanje, te postavljene plakate uklanjati o trošku političkog subjekta kome pripadaju.

U izbornom procesu 2012. godine donesen je Zaključak svih političkih subjekata sa područja naše Opštine da će se u cilju očuvanja izgleda i fukcionalnosti svega što se nalazi u prvoj zoni (glavna gradska saobraćajnica) ponašati u skladu sa zakonskim propisima.

Molimo Vas da ovo upozorenje shvatite dobronamjerno te pustite gradski drvored, saobraćajne znakove i stajališta linijskog saobraćaja da služe svojoj namjeni, a da aktivnost javnog oglašavanja sprovodite na lokacijama koje su primjerene, uz prethodnu saglasnost nadležnog opštinskog organa“, stoji u obavještenju Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Kotor Varoš.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here