Kotor Varoš: U današnjoj akciji prikupljene 142 doze krvi

0

KOTOR VAROŠ, 10. MARTA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu prikupljene su 142 doze ove tečnosti za potrebe Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.


Sekretar opštinskog Crvenog krsta Sanela Kučuk rekla je da se za prvu ovogodišnju akciju prijavilo 186 osoba, od kojih 44 nije moglo dati krv iz zdravstvenih razloga.

“Ovo pokazuje da su mještani Kotor Varoša savjesni i spremni da pomognu. Posebno smo ponosni na troje sugrađana koji su prvi put doborovoljno dali krv”, istakala je Kučukova.

Ona je naglasila daje u Kotor Varošu sve više dobrovoljnih davalaca krvi, što je garancija da će uvijek biti dovoljno ove tečnosti.

Predsjednik Komisije za animiranje dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Kotor Varoš Duško Vasiljević rekao je da su građani ovog mjesta pokazali odgovornost i solidarnost da pomognu drugima.

“Kontinuirana edukacija, informisanje i podizanje svijesti građana o značaju dobrovoljnog davanja krvi, jedini je način za postizanje željenog cilja, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta”, istakao je Vasiljević.

U Kotor Varošu ima više od 800 dobrovoljnih davalaca krvi, a današnju akciju organizovao je opštinski Crveni krst, uz podršku privrednika i lokalne uprave.

PODELI