Kotor Varoš: U subotu 6. aprila proljećna akcija čišćenja i uređenja grada

1
KOTOR VAROŠ, 29. MARTA – Na današnjem sastanku načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, njegovih saradnika i predstavnika Komunalnog preduzeća “Bobas” dogovoreno je da se velika proljećna akcija čišćenja i uređenja, grada pod nazivom “Za ljepši i čistiji Kotor Varoš”, organizuje u subotu 6. aprila.


Neophodno je da se ovoj akciji odazovu zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana i sportski klubovi.

“Na osnovu Odluke o komunalnom redu sva preduzeća, ustanove i građani imaju obavezu da učestvuju u proljećnoj akciji čišćenja i uređenja javnih površina, ličnih dvorišta i okućnica“, rekao je Sakan i još jednom pozvao sve sugrađane da daju svoj doprinos u ovoj akciji.

Akcenat će biti stavljen na šetalište i uređenje obala Vrbanje od kupališta Bjeline do kupališta Brana, zatim na uređenje naselja Bregovi, brda Rujika, prostor oko sportske dvorane, gradskog trga i užeg gradskog jezgra.

Prethodno će radnici Opštinske uprave i Teritorijalne vatrogasne jedinice dodatno urediti prostor /krčenje granja, šiblja i visokog rastinja/ od mosta u naselju Kotor do kupališta Brana.

Sa dolaskom ljepšeg vremena biće urađeno pranje javnih površina i ulica Cara Dušana i Stefana Nemanje, a tome će prethoditi poslovi čišćenja rigola, te struganje zakorovljenih površina uz ivicu saobraćajnica.

Do Dana opštine – 24. aprila u funkciji će biti i odbojkaško igralište na ovoj lokaciji, a duž šetališta će biti postavljene i nove korpe za otpatke umjesto onih koje su uništene.

Na više lokacija u gradskom području i prigradskim naseljima uskoro će biti instalirane skrivene video kamere koje snimaju nesavjesne građane kako odlažu otpad na divlje deponije, a sve sa ciljem da se počinioci evidentiraju i adekvatno sankcionišu.

Iz KP “Bobas” su pozvali sve sugrađane da građevinski otpad /stiropor, šut, malter/ od ponedjeljka /1. aprila/ odlažu na prostoru kod reciklažnog dvorišta, gdje će biti postavljeni veliki kontejneri.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here