Kotor Varoš: Učenici ukazuju na problem vršnjačkog nasilja (VIDEO)

0
KOTOR VAROŠ, 16. juna – Vršnjačko nasilje u školama i van njih je problem sa kojim se udruženo moraju boriti država, škola, roditelji.

Rješavanje ovog problema predstavlja jedan od najvećih izazova za obrazovne institucije 21. vijeka. Tim povodom ekipa emisije ”Kvadrat na znanje” RTRS-a posjetila je Osnovnu školu “Sveti Sava” u Kotor Varošu čiji su učenici, sa nastavnicom srpskog jezika Velidom Popović, pripremili i odigrali predstavu “Drago, drago nebo”.

Ovaj mali, ali izuzetno značajan projekat samo je jedan u nizu koraka u realizaciji Programa mjera za jačanje bezbjednosti u školama i sprečavanju vršnjačkog nasilja.

Pored predstave učenici su, zahvaljujući scenariju nastavnice Velide Popović, montirali i kratki video materijal sačinjen od replika, a sve to s ciljem ukazivanja na vršnjačko nasilje koje je iz dana u dan sve veće i veće.

Učenici su govorili o svojim problemima i problemima o kojima su im pričali drugari, a sve to u namjeri da zajedno pronađu rješenje jednog najvećih problema sa kojim se bori savremeni svijet.

Opširnije u videu:

PODELI