Fagus7 22

KOTOR VAROŠ: URUČENA ODLIKOVANJA PORODICAMA POGINULIH SRPSKIH BORACA (FOTO GALERIJA)

0

KOTOR VAROŠ, 17. NOVEMBRA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan danas je u Kotor Varošu uručio pet posthumnih odlikovanja – Medalja zasluga za narod, porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja ove opštine.


Za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske odlikovani su posthumno Ranko /Đurađ/ Vučanović, Dušan /Risto/ Milić, Stanislav /Mile/ Narić, Zdravko /Savo/ Novaković i Radenko /Dane/ Popović.

Sakan je rekao da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i povodom 15. septembra, Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, ove godine posthumno odlikovala 354 poginula borca – Medaljom zasluga za narod, od toga pet iz Kotor Varoša.

On je istakao da su i mnogi ranjeni borci u temelje Republike Srpske ugradili svoje dijelove tijela, svoju krv, zbog čega Republika Srpska danas najveća vrijednost i najveća svetinja koju se ni na koji način ne smije ugroziti.

“Ovo je samo jedan od načina da još jednom iskažemo svoje poštovanje i zahvalnost za žrtvu koju su poginuli borci dali za stvaranje Republike Srpske. Oni su za Republiku Srpsku dali ono najviše što su mogli dati – svoje živote“, istakao je Sakan.

Jelenko Vučanović je preuzeo posthumno priznanje za oca Ranka, istakavši da je istovremeno ponosan i tužan.

“Ponosan sam na svog oca i tužan što sam ga prerano izgubio. Ovo odlikovanje mi mnogo znači i želim da se zahvalim svim borcima Srpske za slobodu koju sa nam podarili“, poručio je Vučanović.

Odlikovanja su porodicama uručena u sali Skupštine opštine Kotor Varoš.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here