Kotor Varoš: Za projekte mladih 27.940 KM

0

KOTOR VAROŠ, 25. MARTA – Omladinska banka će u naredna tri mjeseca finansirati realizaciju deset projekata i dva mikrobiznisa neformalnih grupa mladih sa područja opštine Kotor Varoš, čija je ukupna vrijednost 27.940 KM.


Riječ je o projektima koji će direktno ili indirektno uticati na poboljšavanje položaja mladih, a biće realizovani u gradskom području i u mjesnim zajednicama.

Željko Pauković, direktor programa Fondacije “Mozaik”, u čijem sastavu je Omladinska banka, istakao je da je ukupna vrijednost deset projekta i dva mikrobiznisa 18.400 KM, koje su zajednički obezbijedili opština Kotor Varoš /10.640 KM/ i Fondacija “Mozaik” /7.760 KM/, a neformalne grupe mladih su obezbijedile dodatna sredstva mobilizacijom lokalnih resursa /9.540 KM/.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da se realizacijom ovih projekata nastavlja uspješna saradnja sa Omladinskom bankom.

“Realizacijom pomenutih projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku. Raduje me njihova velika zainteresovanost i zato smo izdvojili dodatna sredstva za projekte koji će biti realizovani“, zaključio je Sakan.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš planirana je realizacija projekta “Šesta konvencija mladih u Kotor Varošu”, čiji je cilj promocija uspješnih mladih ljudi iz Kotor Varoša, kao i podsticaj svih ostalih da budu najbolji u sferama svojih zanimanja.

Realizacijom projekta “Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi” promovisaće se ova aktivnost Crvenog krsta, a u tu svrhu biće nabavljene majice za sve učesnike tradicionalnog Kampa Crvenog krsta u Tovladiću.

U okviru projekta “Teretana na otvorenom”, koji će se realizovati u mjesnoj zajednici Vrbanjci, mladi će dobiti prostor gdje će moći raditi na svom fizičkom razvoju i sportskom napretku.

“Uređenje igrališta i omogućavanje sportskih aktivnosti u Grabovici” je projekat koji će se realizovati u mjesnoj zajednici Grabovica, a ima za cilj uređenje igrališta i postavljanje klupa i zaštitne ograde.

“Kupališta Kotor Varoša” je projekat koji ima za cilj uređenje kupališta Brana i kupališta u Maslovarama.

“Svi na rijeku” je projekat kojim će se urediti obala rijeke Kruševice u mjesnoj zajednici Maslovare.

Projektom “Borba sa problemom pasa lutalica u mjesnoj zajednici Maslovare” riješio bi se problem postojanja brojnih pasa lutalica i njihovo zbrinjavanje.

Projekat “Nabavka sportske opreme djeci Donjeg Varoša” ima za cilj okupljanje djece oko sportskih aktivnosti i nabavku adekvatne sportske opreme.

“Škola aerobika” je projekat koji će okuipiti 20 djevojaka i žena okupljenih u školi aerobika, a sa ciljem održavanja fizičke kondicije.

“Tradicija i turistička ponuda u ruralnom području” je projekat kojim će se riješiti problem nedostatka i slabog protoka električne energije u naselju Borci, gdje se održavaju tradicionalne sportske i gastro manifestacije.

Mikrobiznise će realizovati Dejan Tomić /otvaranje ugostiteljskog objekta/ i Slobodan Simunović /otvaranje autolimarske radnje/.

Navedeni projekti biće realizovani u periodu od 15.04 do 15.07.2024. godine.

 

 

 

 

PODELI