Kotor Varoš: Zbog porasta vodostaja Vrbanje otkazano plivanje za Časni krst

2

KOTOR VAROŠ, 19. JANUARA – Zbog porasta vodostaja rijeke Vrbanje i bezbjednosti prijavljenih učesnika, bogojavljensko plivanje za Časni krst je otkazano.


Sveta liturgija i osvećenje vode u Hramu Rođenja Presvete Bogoridice održaće se prema planu u 9.00 časova, a u 11.30 časova će biti upriličen ručak za sve prijavljene učesnike plivanja za Časni krst.

U saopštenju Uprave Hrama Rođenja Presvete Bogorodice navodi se da otkazivanjem ne umanjuju veličinu i značaj praznika.

„Štaviše, pozivamo vjerni narod da se na praznik Bogojavljenja saberemo i učestvujemo u Svetoj božanstvenoj liturgiji pod svodovima našeg hrama i saborno proslavimo ovaj veliki praznik Gospodnji i umolimo Gospoda za blagorastvorenje vazduha, izobilje plodova zemaljskih i vremena mirna. U ime Hrama Rođenja Presvete Bogorodice zahvaljujemo se svim prijavljenim učesnicima, da Gospod njihovu želju, volju, dobru namjeru i ljubav pokazanu na djelu uzvrati blagoslovom i milošću svojom“, navedeno je u saopštenju.

Organizatori ove viteške manifestacije još jednom se zahvaljuju ljudima dobre volje i brojnim privrednicima sa područja naše opštine, koji su pružili podršku tridesetorici prijavljenih plivača.

PODELI

2 KOMENTARA

Comments are closed.