”Kotorvaroša kotlićijada”: Najbolju riblju čorbu pripremila ekipa “Vevčani” iz Sjeverne Makedonije, a najbolju lovačku čorbu ekipa MZ Maslovare

1

KOTOR VAROŠ, 22. MAJA  – Na tradicionalnoj “Kotlićijadi” u Kotor Varošu učestvovalo je 89 ekipa iz Republike Srpske, Srbije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije


Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa “Vevčani” iz Sjeverne Makedonije, druga je bila ekipa “Hilandar” Banjaluka, a trećeplasirani su bili članovi ekipe “Krki” iz Kotor Varoša.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Mjesne zajednice Maslovare, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruženja građana “Petar Kočić” iz Sombora, a treće Udruženju građana “Burča” Kotor Varoš.

Član pobjedničke ekipe Boris Stojanović rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso, uz nekoliko tajnih sastojaka.

“Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana `Kotlićijada` u regionu”, istakao je Stojanović.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije, koja je održana juče održana na gradskom kupalištu “Bjeline”.

“Ovo je 14. `Kotlićijada` i svake godine je masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 10 ekipa”, rekao je Sakan.

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan, te predsjednici lovačkih udruženja sa područja opštine i Sportsko-ribolovnog društva “Kotor Varoš”.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević uručio je posebnu nagradu ekipi “Stolarija Dević”, kojoj je ovo bilo 10. jubilarno učešće na “Kotlićijadi”.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovala je opština u saradnji sa Turističkom organizacijom, lovačkim udruženjima “Trofej”, “Uzlomac”, “Borčići”, “Jelovka” i Sportsko-ribolovnim društvom “Kotor Varoš”.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. […] Според оценката на жирито, најдобрата ловечка чорба ја подготвија членовите на екипата на Месната заедница Масловаре, второто место и припадна на тимот на Здружението на граѓани „Петар Кочиќ“ од Сомбор, а третото на Здружението на граѓани“ Бурча“ Котор Варош, пренесоа босанските медиуми. […]

Comments are closed.