Kotorvarošani treći na bratskim susretima u Apatinu

0

KOTOR VAROŠ, 13. MAJA – Fudbalski veterani Kotor Varoša proteklog vikenda boravili su u Apatinu, gdje su učestvovali na tradicionalnom turniru u malom fudbalu i u odmjeravanju snaga sa domaćinom, ekipom iz Vukovara i vršnjacima iz Sokobanje osvojili treće mjesto.


Rezultat je bio u drugom planu, a vrijedi istaći sasvim zaslužen trijumf Apatinaca, koji su se pokazali kao vrhunski domaćini i odlični organizatori trodnevnog druženja.

„Osim malog fudbala organizovali smo i biznis forum, gdje smo razmijenili iskustva u nastojanju da se i poslovno povežemo i dodatno ojačamo naše prijateljske veze na ekonomskom planu. Iskreno se radujem našim narednim susretima, jer samo složni i jednistveni možemo očuvati ovo zajedničko druženje započeto prije devet godina“, istakao je Slavko Jerković, predsjednik Udruženja „Plavi talas“, u okviru kojeg djeluju fudbalski veterani Apatina.

Predstavnik veterana iz Sokobanje Goran Frankulović – Frenki je naglasio da su bratske veze sa veteranima Apatina i Kotor Varoša dodatno učvršćene nakon ovog turnira.

„Ovo je naše prvo zajedničko druženje ove godine, a sa nestrpljenjem čekamo tradicionalni međunarodni turnir prijateljstva u Kotor Varošu u septembru, jer se i tamo osjećamo kao kod svoje kuće“, poručio je Frankulović i dodao da će Sokobanja biti domaćin druženja krajem oktobra.

Kotorvarošani su, zahvaljujući rakiji Silvane Stojanović, koju je poklonila veteranima prije puta, osvojili prvo mjesto u tradicionalnoj rakijadi.

„Vremena za odmor nema, jer već u subotu ekipa putuje na tradicionalni turnir povodom Dana grada Prijedora, na kojem će učestvovati šest ekipa. Kontinuitet nastupa na veteranskim turnirima je nastavljen, a već polako radimo na organizaciji našeg turnira krajem septembra, koji će okupiti ekipe iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske“, rekao je predsjednik Udruženja za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš Slobodan Petrović.

Tokom boravka u Apatinu Kotorvarošani su posjetili Ličku kuću, a prisustvovali su i obilježavanju Svetog Vasilija Ostroškog – krsne slave apatinskog Udruženja „Plavi talas“.

Boravak u Apatinu bio sadržajan i prijatan, „treća poluvremena“ su imala svoje pobjednike, a o njima će se pričati do narednog druženja u Kotor Varošu u septembru, kada će biti održan 7. Međunarodni turnir prijateljstva „Kotor Varoš 2024“.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here