Kotorvarošanka ispunila san: Draženka Panić postala pilot

9
KOTOR VAROŠ, 26. JULA – Žene u vazduhoplovstvu kod nas su i danas rijetka pojava. Pogotovo one koje uspiju da se školuju u inostranstvu i pri tom budu najbolje u klasi. Draženka Panić iz Kotor Varoša, upravo je to postigla.

Draženka Panić uspjela je ono što je malo kome pošlo za rukom, a posebno kada su u pitanju žene, koje se bave tzv. “muškim poslom”. Završila je Vazduhoplovnu vojnu školu “Ikaron” u Grčkoj, kao najbolja u klasi stranaca.

Studiranje u inostranstvu je teže, prvenstveno zbog jezičke barijere, posebno kada je u pitanju jezik poput grčkog, koji ima i potpuno drugačije pismo.

Često je išla i preko svojih granica izdržljivosti, samo da bi dokazala sebi i drugima da je dostojna ukazanog povjerenja.

Aktivno treniranje borilačkih sportova pomoglo joj je u tome.

Volt Dizni je govorio – “Svi naši snovi mogu se ispuniti, ako imamo hrabrosti da ih pratimo”.

Draženka je svakako ima. I ne samo hrabrosti, nego i volje i upornosti, tako da vjerujemo da će uspjeti da ostvari i svoj najveći san, da se vine nebu pod oblake, kao prva žena pilot u našoj zemlji. (RTRS)

Foto: RTRS

PODELI

9 KOMENTARA

 1. Draženka potiče iz ratničke porodice….geni su čudo.

  Žao mi je samo što pok.prika Zolja nije živ.Bio bi ponosan na svoju kćerku ,kao što smo ponosni svi mi; rodbina ,zemljaci i svi oni koji poštuju trud pojedinca.

  Draga prijice-SREĆNO U ŽIVOTU I KARIJERI.

 2. Dragi rode. Sta reci, a u isto vrijeme ne propustiti I strpati sve sto zelim I zazelim, da ti pozelim. Zdravlje na prvo mjesto, pa sve ostalo. Dug zivotni put uz dosta ljubavi I srece u oblacima. Svaka cast. Valjda ce doci I vrijeme, da te zagrlim I poljubim.

 3. Bravo djevojko👏
  Uvijek me obraduju uspjesi mojih kotorvarosana iako godinama vise ne zivim na tim prostorima.
  Neka ti je sretno i sto se kaze “dobar let🛫

 4. Sye pohvale i čestitke Draženki na uspjehu.Tvoj uspjeh je i uspjeh tvoje porodice .Kotor Varoš je rasadnik pilota,Arsenić, Fifić,Fazlić,Krčić i sada prva dama pilot iz našeg grada.Još jednom SVAKA ČAST VOJNIČE.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here