Kotorvaroška kotlićijada okuplja ljubitelje gastronomije

0

KOTOR VAROŠ, 8. MAJA – Tradicionalna “Kotorvaroška kotlićijada” biće održana u nedjelju 19. maja, i sudeći po interesovanju ljubitelja lovačkih i ribolovačkih kotlića okupiće u takmičarskom dijelu veliki broj ekipa iz zemalja regiona, a posjetioci će moći da uživaju u bogatoj gastro ponudi tog dana.


Petnaesta kotlićijada počeće u nedjelju 19. maja u 8.00 časova na gradskom kupalištu “Bjeline”, a očekuje se dolazak lovaca i ribolovaca iz Austrije, Italije, Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Do 12.00 časova će ekipe predati uzorke lovačkih i ribolovačkih kotlića, žiri će do 12.30 časova imati obavezu da ocijeni iste, a proglašenje najuspješnijih ekipa je u 13.00 časova.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i drva za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije, a SRD “Kotor Varoš” začine.

“Kotlićijada je postala brend i turistička uzdanica Kotor Varoša, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj naših sugrađana. Vjerujem da će tako biti i ove godine, jer se očekuje lijepo vrijeme, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Kotorvarošane da dođu i budu dio kulinarskog spektakla“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju kotlićijadu.

“Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike u obje kategorije“, dodao je Knežević.

Zbog činjenice da već sada vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju neophodno je da svi koji žele učestvovati u takmičarskom dijelu na vrijeme prijave ekipu i rezervišu mjesto na kupalištu “Bjeline”.

Miris dobrog kotlića koji će upotpuniti roštilj i drugi vidovi pečenja zajedno sa ogromnim smijehom i pjesmom raspoloženih gurmana biće ukras 15. kotlićijade na gradskom kupalištu “Bjeline”.

Svi posjetioci koji dođu teško mogu da odole ukusnim gastonomskim čarolijama koje pripremaju vješti majstori. Kako tradicija nalaže mnogi iz gostroprimstva pozivaju posjetioce da probaju njihov specijalitet.

“Kotorvarošku kotlićijadu” organizuje opština u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice, Sportsko-ribolovnim društvom /SRD/ “Kotor Varoš”, te lovačkim udruženjima sa područja opštine.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here