Kotorvaroški Dom zdravlja dobio najsavremenije sanitetsko vozilo

0

KOTOR VAROŠ, 09. AVGUSTA – Dom zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš dobio je vrijedan poklon od Fondacije “Hajdar Alijev” iz Azebejdžana za dobro realizovan projekat izgradnje nove zgrade u krugu ove zdravstvene ustanove, koja će od sada raspolagati najsavremenijim sanitetskim vozilom.

U novom bloku Doma zdravlja, koji je sagrađen zahvaljujući donaciji Fondacije “Hajdar Alijev”, vrijednoj više od milion KM, biće smješteni hitna pomoć i ambulanta porodične medicine.

Hitna pomoć će od sada imati na raspolaganju sanitetsko vozilo posljednje generacije koje je proizveo njemački “Mecedes”.

“Ovo je poklon ne samo Domu zdravlja, nego i građanima Kotor Varoša od prijatelja iz Azerbejdžana. Vozilo je tek sišlo sa proizvodnih traka fabrike “Mercedes” i koštaće sa obavezama oko 250.000 KM. Vozilo ima svu potrebnu opremu koja je neophodna hitnoj pomoći. Riječ je o nasavremenijem sanitetskom vozilu u okruženju i prvo je ovakvo uvezeno u BiH”, rekao je direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš Vladimir Bibić i dodao da je sa ovim u potpunosti obnovljen vozni park, jer su i ranije nabavili nova sanitetska vozila.

Donacija Fondacije “Hajdar Alijev” za izgradnju i opremanje nove zgrade i nabavku novog sanitetskog vozila dostigla je vrijednost oko 1,5 miliona KM. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu. Preostalo je da bude svečano otvoren i stavljen u upotrebu, a u toku su konsultacije sa donatorima u vezi sa terminom svečanosti.

“Pacijenti će poslije otvaranja novog bloka imati neuporedivo bolje uslove za liječenje i još bolju uslugu, a zaposlenima će biti lakše da izađu u suret potrebama građana”, istakao je Bibić.

Dom zdravlja je u posljednje dvije godine najveće gradilište u Kotor Varošu, a u menandžmentu ističu da su realizovali niz velikih investicija i unaprijedili zdravstvene usluge bez zaduživanja i da posluju pozitivno u veoma teškom vremenu za zdravstvo.