KOTORVAROŠKI FUDBALSKI VREMEPLOV: DAMIR VAROŠIĆ LEGENDARNI GOLGETER

1

KOTOR VAROŠ, 1. AVGUSTA – Impozantna fudbalska karijera je iza Damira Varošića, najboljeg strijelca u istoriji FК Mladost. Кarijeru je počeo davne 1984. godine i već na prvim treninzima je bila primijećena njegova „glad“ za golovima. Mnogo su mu tada značili savjeti iskusnijih igrača, ali urođeni talenat i instinkt za gol su bili preduslovi da se popularni „Džaja“ nametne vremenom kao prvi golgeter tima.

Bila mi je čast u predratnom vremenu dijeliti svlačionicu sa tadašnjim vedetama kluba, njihov roditeljski odnos mi je pomogao u nastavku karijere, za koju mogu reći da je bila uspješna“, rekao je Varošić.

U privatnoj arhivi njegovog oca Alije je zabilježeno da je Damir u karijeri postigao preko 600 golova igrajući za Mladost i banjalučki Omladinac.

Teško se mogu odlučiti koji mi je gol najdraži, ali svakako da se volim podsjetiti kroz novinske članke nekih važnih momenata i uspjeha kluba, jer bez pomoći saigrača teško da bih se toliko puta upisao u listu strijelaca“, poručuje Varošić.

Njegov brat Jasmin i otac Alija su takođe dali veliki doprinos uspjesima Mladosti, a kada se zbroje sve njihove godine provedene u klubu dolazimo do fascinantnog podatka.
Igrajući za Mladost i radeći odgovorne funkcije nas trojica smo proveli više od sedam decenija u klubu, što priznaćete nije malo“, zaključio je Damir Varošić.

Uvijek tih, miran, skroman, nenametljiv na terenu, ali opasan po gol u svakom trenutku, bio je prava napast za protivničke odbrane. Ostaće upisane riječi pokojnog trenera Ilije Miljuša, koji je za Damira rekao da u svojoj karijeri nije vidio centarfora sa takvom konstitucijom i da jednim potezom može riješiti utakmicu. Кarijeru je završio 2008. godine, ali njegove majstorije se i dalje prepričavaju u fudbalskim krugovima.

(Publikacija: 90 godina ponosa i tradicije FK Mladost)

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Sjajan i kao fudbaler i kao čovjek. Sve pohvale za Legendu Mladosti. I danas je ostao takav kakav je i bio. Legenda nad legendama.

Comments are closed.