KOTORVAROŠKI FUDBALSKI VREMEPLOV: IGOR VUČENOVIĆ KAPITEN ZA SVA VREMENA (FOTO)

1

KOTOR VAROŠ, 11. MAJA – Igrač sa najdužim stažom u poslijeratnom periodu, uzoran sportista i primjer budućim generacijama. Bio je reprezentativac Republike Srpske, nekoliko puta proglašavan za sportistu opštine, kapiten i trener mlađih selekcija, sve je to Igor Vučenović. Gotovo 20 godina je prošlo od njegovog prvog nastupa za seniorski tim, ali ono što ga krasi je isti entuzijazam i tada i danas.

„Tih godina poslijeratnog perioda je svaki trening bio kao utakmica, u odbrani konkurencija žestoka, ali nastojao sam da opravdam svaku ukazanu šansu, jer sam bio svjestan da dobrim igrama mogu osigurati mjesto u timu“, rekao je Vučenović.

Desni bek, štoper, libero, uvijek je davao maksimum bez obzira na kojoj poziciji je igrao. Кod Ilije Miljuša je sticao neophodno iskustvo, a treneri koji su kasnije dolazili su znali da cijene njegove igračke i ljudske kvalitete.

„Trudio sam se da od svakog trenera naučim ponešto, upijao sam njihove savjete, a danas sam zahvalan svima jer znanje koje sam stekao igrajući za Mladost prenosim na mlađe naraštaje“, naglasio je Vučenović.

Pouzdan u odbrani i nerijetko strijelac pred protivničkim golom, oslonac Mladosti u današnjoj ekipi, jer iskustvom pomaže saigračima da lakše prebrode teške situacije.

„Iskreno se nadam da će generacije koje dolaze nastaviti da pronose slavu kluba u domaćim i međunarodnim okvirima, da sa ponosom nose grb Mladosti i poštuju tradiciju dugu 90 godina“, napomenuo je Vučenović i dodao da su uspjesi Škole fudbala i seniorskog pogona pokazatelj da je Кotor Varoš bio i ostao rasadnik talenata.

(Publikacija: 90 godina ponosa i tradicije)

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.