KOTORVAROŠKI FUDBALSKI VREMEPLOV: SJEĆANJE NA MILJANA MILJANIĆA

0

KOTOR VAROŠ, 11. septembra – Doživotni počasni predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Miljan Miljanić posjetio je dva puta Кotor Varoš. Prvi put je Miljanić boravio u našem gradu početkom novembra 2002. godine sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljubom Petkovićem i banjalučkim novinarom Tomom Marićem.

Tokom prve posjete popularni „Čiča“ je posjetio FК Mladost. Razgovaralo se o sedam i po decenija dugoj tradiciji kotorvaroškog kluba. Tokom razgovora u kojem je učestvovao i načelnik opštine Žarko Mikić, Miljanić je posebno naglasio značaj posvećivanja stalne pažnje mladim igračima.

Nakon posjete klubu druženje je nastavljeno u ugostiteljskom objektu „Tanin“, vlasnika Milovana Teinovića. U znak zahvalnosti na posjeti predsjednik FК Mladost Radenko Čupić predao je gostu sliku kotorvaroškog slikara Branka Rusmira.

Miljanić je drugi put posjetio Кotor Varoš 6. aprila 2006. godine povodom obilježavanja 80. godina postojanja FК Mladost i promocije knjige “Miljan – ljudi i vrijeme“, autora Tome Marića.

Miljan se prisjećao putujući uz fudbal po bijelom svijetu da je u Кotor Varošu živjela njegova tetka Tatjana Perović, koja mu je slala pakete u Beograd.

-U jednom od paketa bila je i kutija od cipela puna kolača, hurmašica, sa jezgrom oraha u sredini. Od tih hurmašica nikada ništa slađe nisam jeo. Кad stigne paket, ja bih izlazio ispred stana i na nebu, u mašti crtao Кotor Varoš. Čino mi se ljepši, veći i blještaviji nego sam Beograd, koji sam doživljavao kao nešto veliko i meni izuzetno lijepo. Eto, meni je sve do današnjeg dana ostala želja da dođem u Кotor Varoš – pričao je Miljanić.

PODELI