Kotorvaroški osnovci obilježili školsku slavu

0

KOTOR VAROŠ, 27. JANUARA – Lomljenjem slavskog kolača i poetsko-muzičkim programom, koji su pripremili učenici i nastavnici centralne Osnovne škole “Sveti Sava”, danas je u Centralnoj osnovnoj školi proslavljena krsna slava – Savindan.


Jednočasovni program počeo je Svetosavskom himnom, koju su izveli članovi horske sekcije, a pored njih nastupili su još članovi folklorne, dramske i recitatorske sekcije.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Dušan Petrušić istakao je da je djelo Svetog Save duhovna čitanka, otvorena knjiga koja prenosi mir i ljubav, smirenost, darežljivost i čovjekoljublje.

“Današnji praznik nas podsjeća da treba da učimo i naučimo, da saznamo i prenesemo znanja, da poštujemo i cijenimo djela neprolazne vrijednosti“, rekao je Petrušić.

Učenici su predstavili likovne i literarne radove posvećene Svetom Savi, a slavski obred sa učenicima i rukovodstvom škole obavio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

“Sveti Sava je prvi i pravi narodni učitelj i zaštitnik naše pismenosti, usmenog predanja i tradicije. Put svetosavlja prepoznajemo uvijek i to je put kojim valja ići“, rekao je Narić.

Proslava školske slave organizovana je i u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama, kao i u Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Šipragama.

PODELI